Prijzen PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Coronatest Nieuwland: Dit moet je erover weten

Coronatest Nieuwland: Dit moet je erover weten

Heb jij alle informatie al verzameld over de coronatest in Nieuwland? De meeste mensen komen niet verder dan de testlocaties van de GGD. Dit komt doordat hier de meeste informatie over te vinden is, terwijl er nog veel meer mogelijkheden in de omgeving zijn. Er zijn namelijk ook commerciële testlocaties bijgekomen, waar je tegen kosten coronatesten af kunt laten nemen. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet meer met klachten een afspraak te maken, maar kun je ook voor het reizen aan de slag gaan.

Veel nieuwe mogelijkheden in de omgeving

Als je gaat kijken naar de coronatest in Nieuwland, dan heb je vanaf het begin al verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn in eerste instantie op het gebied van de testlocaties. Je kunt namelijk op verschillende plekken terecht, waardoor je niet ver hoeft te rijden. Echter bieden de verschillende coronatesten ook weer nieuwe opties. Naast de PCR test is namelijk ook de sneltest op locatie af te nemen. Beide testen worden gevraagd aan reizigers, maar voor andere doeleinden volstaat een van de twee testen vaak ook al. Het is goed om te bekijken welke testen jij moet gaan doen.

De afspraak voor de PCR test in Nieuwland

Het is verstandig om eerst beide testen naast elkaar te zetten en te bekijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn. De PCR test in Nieuwland is in feite dezelfde test als die bij de GGD afgenomen wordt. Het is een test waarbij gebruik wordt gemaakt van twee wattenstaafjes. Eentje gaat in jouw neus en de andere in jouw keel. Beide wattenstaafjes moeten daarna naar het laboratorium om onderzocht te worden. De uitslag kan dan binnen 24 tot 48 uur in jouw mailbox zitten. Je zult dus wel even moeten wachten voordat duidelijk wordt of jij besmet bent met het coronavirus.

De afspraak voor de PCR test in Nieuwland

De sneltest in Nieuwland ook een mogelijkheid

Daarnaast kun je kiezen voor de sneltest in Nieuwland. Deze sneltest is relatief nieuw, omdat deze eerst goed ontwikkeld moest worden om betrouwbaar te zijn. Vanaf het moment dat er betrouwbare testen waren, werden deze testuitslagen ook gevraagd door reisorganisaties. Het is een test die binnen 15 minuten al een uitslag kan geven en jou van duidelijkheid kan voorzien. Je mag de test echter nooit zelf uit gaan voeren, maar moet hiervoor naar een locatie toegaan. De medewerker zal dan het aantal strepen op de test aflezen.

Verschillende testuitslagen en het reisdocument in Nieuwland

Je kunt dan te maken krijgen met twee verschillende testuitslagen. Zo kan de uitslag van de coronatest in Nieuwland negatief zijn. Bij een negatieve testuitslag mag je eigenlijk alles weer gaan doen en kun je zelfs een reisdocument in Nieuwland aanvragen. Met dit reisdocument kun je naar het buitenland gaan. Echter kan het ook zijn dat je een positieve testuitslag krijgt. In dit geval zal er een quarantaineperiode gestart worden. Je mag vanaf dat moment niet meer naar buiten en zult het traject moeten volgen dat ook gestart wordt op het moment dat je de test bij de GGD afgenomen hebt.

Prijzen PCR-testen met Reisverklaring
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Het reiscertificaat in Nieuwland is verplicht

Het reiscertificaat in Nieuwland is al even genoemd. Dit is een document dat aantoont dat jij niet besmet bent met het coronavirus en het dus veilig is om te kunnen reizen. Reisorganisaties hebben dit certificaat verplicht gesteld voor alle reizigers. Het maakt daarbij niet uit naar welk land je gaat. Zelfs als jouw bestemming geen regels omtrent het coronavirus heeft, moet je deze documenten dus kunnen overleggen. Je dient deze aan te vragen wanneer je een afspraak inplant voor de coronatest en er komen extra kosten bij kijken.

De afspraak maken

Je moet dus goed gaan kijken als je een afspraak voor de coronatest gaat maken. Op de website zie je de verschillende mogelijkheden bij elkaar staan. Ook zie je in een oogopslag aan welke kosten je moet gaan denken. Hierbij is een verschil in de testen zelf en de testen die met documenten worden afgenomen. Als je een keuze gemaakt hebt, kun je doorklikken naar het aanmeldformulier en vul je de gevraagde gegevens in. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is de aanvraag af te ronden door de kosten te betalen.

Je ontvangt dan een bevestigingsmail. Deze mail neem je mee naar de testlocatie. De locatie weet dan wie er aanwezig is en kan op basis hiervan alles goed in het systeem zetten. Ook krijg je zo op een gedegen manier de uitslagen in handen voor jouw coronatest. Het is allemaal heel eenvoudig als je er even naar gaat kijken.